Pepernotenwinkel opent in Koopgoot

Door Lonneke de Klerk

ROTTERDAM – Pepernotenfabrikant Van Delft uit Harderwijk heeft een tijdelijke kruidnotenwinkel geopend in de Koopgoot in Rotterdam. Twee maanden lang blijft de winkel geopend om peper- en kruidnoten in allerlei verschillende kleuren en smaken aan te bieden. In oktober opende de fabrikant al een tijdelijke winkel in de Markthal.

Bakkerij Van Delft, die naar eigen zeggen goed is voor 70% van de pepernootverkoop in Nederland, heeft de afgelopen jaren geïnvesteerd in het vernieuwen van de Hollandse traditie. Inmiddels zijn er 19 gespecialiseerde pepernotenwinkels in Nederland die samen meer dan 50 soorten van het snoepgoed verkopen. Inspelend op populaire foodtrends heeft Van Delft onder andere biologische en spelt-pepernoten ontwikkeld die dit najaar voor het eerst worden verkocht.

In 2014 opende Van Delft een permanente kruidnotenwinkel in Amsterdam. Het bedrijf probeert zich inmiddels ook in het buitenland te manifesteren. De eerste winkel in Berlijn is een feit en ook Engeland, Frankrijk en Spanje staan op het verlanglijstje, aldus Omroep Gelderland.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s